Gerestaureerd altaar ingezegend

Hulpbisschop Ted Hoogenboom van het aartsbisdom Utrecht heeft op 5 juni het gerestaureerde hoogaltaar van de begraafplaatskapel ingezegend. Hij verving de Utrechtse aartsbisschop kardinaal Wim Eijk die was verhinderd.

De zegening vond plaatst tijdens de maandelijkse mis in de kapel van 10.00 uur tot 11.00 uur. Het hoogaltaar is het afgelopen jaar gerestaureerd. Na de eucharistieviering was er gelegenheid het van dichtbij te bewonderen. Restaurateur Miko Vasques Dias gaf uitleg over de door hem verrichte werkzaamheden aan het uit 1876 stammende altaar dat in 1995 een plek kreeg in de kapel. Erfgoedspecialist Pia Verhoeven, consulent kunstzaken van het aartsbisdom Utrecht, gaf vanuit kunsthistorisch perspectief een toelichting. Aanleiding voor de restauratie was slechte staat waarin het hoogaltaar verkeerde. Het begon af te brokkelen, de verf lief los en afbeeldingen vervaagden.

De restauratie is mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, Hendrik Muller Fonds, Aartsbisdom Utrecht, Van Baaren Stichting, Stichting Elize Mathilde Fonds, Gravin van Bylandt Stichting, K.F. Hein Fonds, St. Martinusparochie Utrecht.

Scroll naar boven