Begraafplaats

Onze begraafplaats: ruim en groen

De historische begraafplaats St. Barbara is een intieme en unieke begraafplaats in Utrecht-Oost. Ondanks dat de begraafplaats zich aan de rand van de stad bevindt, is de plek ruim en uitbundig groen, met een parkachtige sfeer. De negentiende-eeuwse gedenkplaats, gelegen aan de Hollandse waterlinie, kent een rijke geschiedenis. Dat is goed zichtbaar aan de monumentale gevels van de aanwezige gebouwen, zoals de kapel.

St. Barbara kent familiegraven, algemene graven en een kinderhof. Ook zijn er strooivelden, urnenhoven en een aparte tuin voor het bijzetten van asbussen.

Dodenherdenking

Bijzondere graven en monumenten

Brengt u een bezoek aan onze begraafplaats? St. Barbara kent een aantal opvallende plekken. Zo vindt u, direct bij de ingang, graven van Nederlandse slachtsoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Links hiervan staat een monument voor de Utrechtse mannen die in Nederlands-Indiƫ zijn omgekomen tussen 1945 en 1962. Midden op de begraafplaats staat een algemeen monument ter nagedachtenis aan allen die er, sinds de inwijding in 1875, begraven zijn.

Rond de kapel en in de grafkelder zijn een aantal Utrechtse aartsbisschoppen bijgezet. Aan de westzijde van de begraafplaats vindt u enkele uitbundige Romagraven. Ook een aantal bekende Nederlanders hebben hun laatste rustplaats op onze begraafplaats gekregen.

Rust, tijd en aandacht

Wij vinden het belangrijk om ons volledig te richten op de uitvaart en uw gasten. Daarom bent u van het begin van de plechtigheid tot het einde de enige op ons terrein.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Apparatuur die gebruikt wordt om de begraafplaats te onderhouden is zoveel als mogelijk elektrisch en wordt opgeladen met behulp van onze zonnepanelen. Wij planten al jaren bomen om de biodiversiteit te bevorderen en plaatsten bijenkasten om de bestuiving van onze bloemen en planten te ondersteunen. Onze werkzaamheden en faciliteiten zijn ingericht op de toekomst en het optimaliseren van duurzaamheid.

Homepage_st Barbara
Scroll naar boven