Nieuws

Renovatie entreelaan

Binnenkort start de eerste fase van de renovatie van de entreelaan tot aan de ontvangkamers. Hierdoor verbetert de rijroute voor uitvaartstoeten en ontstaat een groter plantvak voor nieuwe bomen.

Mede door de droogte van de afgelopen twee zomers zijn vijf al zieke eiken aan het begin van de entreelaan hard achteruit gegaan. Hierdoor kunnen ze een gevaar gaan vormen, onder meer door vallende takken, voor bezoekers van de begraafplaats. Daarom moest helaas worden besloten om ze te laten kappen. Er komen nieuwe bomen voor terug, waarbij de voorkeur is uitgegaan naar een soort met hoge biodiversiteitswaarde. De foto hiernaast geeft een beeld van de situatie nadat het eerste deel van de herinrichting van de entreelaan is afgerond. Een nieuwe fietsenstalling en verbeterde parkeerruimte voor auto's vormen onderdeel van het project

De vijf eiken worden op 8 en 9 maart gekapt. Op deze dagen zal de begraafplaats zeer beperkt toegankelijk zijn. Heeft u vragen en/of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan contact met ons op.

Geplaatst: 04-03-2021