Begraafplaats wordt stemlocatie -->

10-03-2021

Op verzoek van de gemeente Utrecht zal de ontvangkamer van begraafplaats St. Barbara op 17 maart worden ingericht als stemlocatie voor de landelijke verkiezingen.

Lees meer

Renovatie entreelaan -->

04-03-2021

Mede door de droogte van de afgelopen twee zomers zijn vijf al zieke eiken aan het begin van de entreelaan hard achteruit gegaan. Hierdoor kunnen ze een gevaar gaan vormen (vallende takken, risico van breuk, enz.) voor bezoekers van de begraafplaats. Daarom moest helaas worden besloten om ze te laten kappen.

Lees meer

Kardinaal Eijk zegent graven op Allerzielen -->

02-11-2020

Vandaag 2 november, Allerzielen, de dag waarop de katholieke kerk de overledenen herdenkt, zegende kardinaal Wim Eijk, aartsbisschop van Utrecht, in alle vroegte graven.

Lees meer

Laatste rustplaats kardinaal Simonis op St. Barbara -->

11-09-2020

Kardinaal Ad Simonis, oud-aartsbisschop van Utrecht, is 10 september ter aarde besteld op begraafplaats St. Barbara. Hij overleed 2 september op 88-jarige leeftijd.

Lees meer

Update maatregelen coronavirus -->

28-05-2020

In verband met de verspreiding van het coronavirus volgt Begraafplaats St. Barbara de afgekondigde maatregelen van de regering en de richtlijnen van het RIVM.

Lees meer

Eigen parkeerplaats -->

25-05-2020

Sinds vandaag beschikt St. Barbara over een eigen parkeerplaats voor 35 auto’s ten behoeve van bezoekers van de begraafplaats

Lees meer