Nieuws

Eerste fase renovatie entreelaan afgerond

Het eerste deel van de entreelaan van de begraafplaat is de afgelopen anderhalve maand geheel gerenoveerd. Tevens kwam er een nieuwe fietsenstalling bij de ingang.

De werkzaamheden die op 7 juni van start gingen, vormden onderdeel van de eerste fase van de herinrichting van de entreelaan van de ingang tot de ontvangkamers (foto). Naast de vernieuwing van de fietsenstalling is al een begin gemaakt met de renovatie van parkeervakken voor auto's op de begraafplaats. Tegelijk met de tweede fase van de herinrichting van de entreelaan, van de ontvangkamers tot de kapel, zal deze parkeerruimte nog verder afgewerkt worden.

De rijroute voor uitvaartstoeten is door de opknapbeurt verbeterd en er werd een groter plantvak aangelegd voor nieuwe bomen die in oktober geplant zullen worden. Ze vervangen vijf al zieke eiken die werden gekapt omdat ze mede door de droogte van de afgelopen twee zomers hard achteruit waren gegaan en een gevaar vormden voor bezoekers vanwege onder meer vallende takken. "Wij vinden dat het resultaat er wezen mag en kijken uit naar de nieuwe aanplant”, aldus begraafplaatsdirecteur Karen Kolkhuis Tanke-Janssen over het renovatieproject. “Bij de keuze van de bomen hebben we er vooral op gelet dat ze een hoge biodiversiteitswaarde hebben”, zo voegt zij er aan toe.

Geplaatst: 20-07-2021