Nieuws

Aanvraag vergunning kleinschalige crematiefaciliteit ingediend

Het bestuur van de begraafplaats heeft vandaag bij de gemeente Utrecht een vergunningsaanvraag ingediend voor het bouwen van een afscheidsruimte met kleinschalige crematiefaciliteit.

Sinds 2017 is de begraafplaats bezig met de ontwikkeling van een plan voor het realiseren van een dergelijke voorziening. St. Barbara beschikt al over een monumentale kapel en moderne ontvangkamers. In het nieuwe gebouw komt naast de afscheidsruimte ook een technische faciliteit voor een beperkt aantal crematies. De nieuwe voorziening is een goede aanvulling op het huidige aanbod van de begraafplaats. De afscheidsruimte is geschikt voor maximaal vijftien personen. Zij kunnen eventueel tot aan aanvang van de crematie aanwezig blijven.

Bijgevoegde impressiefoto laat zien waar de nieuwe voorziening komt. De foto is genomen van de zijde van de Waterlinieweg. Het kleine gebouw werd ontworpen door de architecte Ineke Hulshof en vormt een harmonisch geheel met de groene omgeving. De situering is zo gekozen dat de faciliteit uit het zicht blijft van de omwonenden. Dankzij moderne technieken is er op geen enkele wijze overlast. De begraafplaats heeft met de grootst mogelijke zorgvuldigheid een ontwerp laten maken en is daarin deskundig geadviseerd.

Geplaatst: 01-11-2018