Behalve algemene graven, familiegraven, een kinderhof, een urnenhof voor het begraven van asbussen en een strooiveld, kent de begraafplaats een aantal opvallende plekken.
Oorlogsslachtoffers en monumenten
Direct bij de ingang liggen graven van Nederlandse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Links hiervan staat een monument voor de Utrechtse mannen die in Nederlands-Indië zijn omgekomen in de jaren 1945-1962. Midden op de begraafplaats staat een algemeen monument ter nagedachtenis aan allen die er sinds de inwijding in 1875 begraven zijn.
Aartsbisschoppen, zusters, pastoors, Polen en zigeuners
In een grafkelder onder de neogotische kapel zijn drie Utrechtse aartsbisschoppen bijgezet. Een andere grafkelder onder de kapel is de laatste rustplaats van 21 religieuzen, behorende tot de congregatie van de Zusters van Liefde (van Tilburg). Achter de kapel zijn 35 zusters van dezelfde congregatie ter aarde besteld. Rond de kapel liggen vier aartsbisschoppen begraven, evenals meer dan veertig pastoors uit Utrecht en omgeving en enige tientallen leken die in het aartsbisdom Utrecht of landelijk op kerkelijk gebied een rol hebben gespeeld. Vlakbij de kapel zijn graven te vinden van tachtig Poolse mannen. De meeste van hen hebben in de Tweede Wereldoorlog meegevochten tegen de Duitsers. Aan de westzijde van de begraafplaats liggen enkele uitbundige zigeunergraven.
Bekende Nederlanders
Op St. Barbara is een aantal bekende Nederlanders begraven, onder wie leden van de familie Dreesmann, beeldhouwer Pieter d'Hont, cinefiel Huub Bals, tv-presentator Herman Wigbold, actrice Sylvia Kristel en politicus Willem Aantjes.